Close
edathanattukara,Mannarkkad palakkad

Limousine, luxueus restaurant, honderden gasten. Voor sommigen van ons is de bruiloft ondenkbaar zonder een heldere vakantie. Waarom hechten

we tot op de dag van vandaag zoveel belang?

Witte jurk op de vloer, limousine, een menigte gasten, een groot banket – want sommigen is deze dag ondenkbaar zonder een heldere vakantie, wat geen spijt is van enige inspanning en middelen. Is het zo belangrijk en waar deze bruiloft vrijgevigheid over is?

Ze willen het graag opnieuw overleven

Eugene, 32 jaar: “Het idee om onze bruiloft als iedereen te organiseren, vond ik het niet leuk. Ik werkte meer dan eens aan de bruiloften van iemand anders, legde geluid en licht-en alles was altijd zo trite, hetzelfde … daarom, toen Ira en ik besloten om te trouwen, dacht ik aan iets speciaals. Er was een idee om ergens naar het buitenland te gaan, om samen te vieren. Maar de ouders waren van streek: het was belangrijk voor hen om onze bruiloft bij te wonen. Dus ze was traditioneel bij ons, hoewel zonder een limousine. Ik moest een lening aannemen. En ik heb er helemaal geen spijt van gehad: die dag – tot nu toe is de belangrijkste gebeurtenis in mijn leven. “.

Irina, 25 jaar oud: “Toen Zhenya me een aanbod deed, dacht ik meteen: een bruiloft! Het zal nodig zijn. Ik heb hier zoveel over gedroomd: een registratiekantoor, een reis rond de stad, een restaurant en vooral – een witte jurk! Weelderig, ongebruikelijk, die je een keer in je leven opzet. Het leek mij dat de hele ceremonie veel geld kost, maar we zijn erin geslaagd om een ​​meer bescheiden bedrag te ontmoeten. Ik ben voorzichtig met leningen, maar de bruiloft was natuurlijk de moeite waard. Nu, na acht maanden, ben ik nog steeds gevuld met herinneringen – het was zo mooi! Ik denk er zelfs aan om een ​​bruiloft te regelen om die ongelooflijke emoties weer te overleven “.

“De vraag of ze moesten vieren of niet, stond niet voor ons: absoluut yes, en in Korolevo! -Exclaims 26-jarige Alina. -We hadden het allemaal en een witte Mercedes, en mijn jurk is luxueus, en een fotoshoot in het park, en een banket voor 70 mensen, en een muzikant die voor ons speelde op een witte viool … een jaar en een jaar en een De helft is aangenomen, we hebben nog niet alle schulden terugbetaald, maar we hebben nergens spijt van. We houden ervan om trouwfoto’s, video’s te overwegen – en we herinneren ons die fantastische dag toen we absoluut gelukkig waren!»De wens om plechtig en prachtig de bruiloft te spelen. 28% van de enquête -deelnemers op onze website zei dat ze een lening zouden nemen voor een bruiloft, en 12% heeft het al gedaan*. Maar er zijn er velen die, zoals de 31-jarige Natalya, perplex zijn: waarom in de schulden komen voor één dag? “Mijn jongere zus woont bij onze ouders, grootvader en grootmoeder”, legt ze uit. – Het appartement is klein, druk. Samen met haar zus in de 8-meter kamer, zal haar man nu wonen. Voor geld geleend voor een bruiloft, kunnen ze een appartement huren voor een jaar. Maar de zus wil er niet eens over horen!””

Dus waarom zijn de bruiden en bruidegoms (en soms hun ouders) klaar om veel geld uit te geven aan één trouwdag, zelfs als alle andere dagen niet alles kunnen betalen wat ze nodig hebben?

De kracht van traditie

“In onze familie is de bruiloft een speciaal evenement”, zegt de 30-jarige Inga. -We hebben een kaart van Great -Grandfather en Great -Grandmother bewaard op de dag van de bruiloft. Ouders houden ervan in details om te onthouden hoe het hele onderzoeksinstituut op hun huwelijk liep, en zelfs al het familielid van mijn vader kwam uit een andere stad. Ik heb altijd gedroomd dat de bruiloft zowel bij mij zal zijn en ik zal er ook kinderen over vertellen “.

“Zo geaccepteerd” – Dit idee over velen heeft onbewuste kracht, soms zo sterk dat een persoon niet kan verklaren waarom hij precies dat doet. Opmerking: in westerse landen is de trouwtraditie nooit onderbroken, maar na de revolutie is het eigenlijk verdwenen. Kerkhuwelijk werd verboden en tegelijkertijd bijbehorende rituelen. In plaats van hen waren er nieuw, zoals Komsomol -bruiloften zonder “bourgeois” excessen. Maar met het begin van de “ontdooi” in de vroege jaren 60, begonnen traditionele bruiloften opnieuw in de mode te worden en veroverde zeer snel verloren posities. Wat is deze traditie voor ons plechtig voor ons om het huwelijk plechtig te vieren?

“Het huwelijksritueel weerspiegelt het idee van het heilige huwelijk, fantasie dat dit de perfecte alliantie is van twee helften, mannelijk en vrouwelijk”, legt Jungiaanse analist Lev Hegai uit. -Het huwelijk is een van de belangrijkste gebeurtenissen in het leven van een man en een vrouw, in zekere zin haar piek. Bovendien is dit een speciaal evenement voor twee clans die de Unie hebben afgesloten – daarom, nu, zoals voorheen, is het vanzelfsprekend om het te vieren met twee clans ”.

Natuurlijk regelt elk paar een vakantie naar hun smaak, maar er is iets in het algemeen – een huwelijksceremonie. We volgen hem niet alleen door traagheid – we hebben het nodig. “Het huwelijk is een overgang naar een nieuw leven, het is een verandering in de status van zowel jonge mensen zelf als hun geliefden,” voegt de psychotherapeut Alexander Badhen toe. -De pasgetrouwden zullen moeten wennen aan het feit dat ze nu man en vrouw, familieleden zijn -tot het feit dat ze nu moeder zijn -in -in -law, moeder -in -in -law, shurina … Vanaf die dag hebben ze nieuw Verplichtingen, beperkingen, kansen, kansen, kansen. Dit zijn ernstige veranderingen. Het huwelijksritueel bestaat precies in cultuur om een ​​persoon te helpen deze veranderingen te accepteren, zich aan hem aan te passen “.

Het grondgebied van magie

“Alle ogen waren op ons gericht, ze vertelden ons zo nu en dan wat een mooi stel we zijn”, de 26-jarige Ariadne deelt. – Ik voelde me als een prinses die, zoals in een sprookje, mijn prins vond. Na registratie hadden we een fotoshoot, we speelden tegen de achtergrond van het paleis, in het park, in de koets … heerlijke sensaties!””

“Deze dag is ook belangrijk omdat hij de bruid en bruidegom terugkeert naar hun kinderdroom”, zegt Alexander Badhen. – Welk meisje droomde er niet van om een ​​prinses te worden uit een sprookje? Welke jongen wilde zich niet als een ridder voelen? Wedding is een ruimte van magie, magie: een witte jurk die ze niet dragen in het gewone leven, cabriolets, paleizen … Het huwelijksritueel spreekt de diepe onbewuste niveaus van onze psyche aan. En daar, zoals in een droom, misschien alles, kunnen alle fantasieën uitkomen “. Bovendien merkt de psychotherapeut op, de dromen van een mooi, romantisch en opwindend huwelijk worden verwarmd door films (vooral Amerikaans, met hun culturele feest), en glanzende tijdschriften, en alle massacultuur in het algemeen.

“Een bruiloft is een moment waarop een man en een vrouw zich speciaal, uniek voelen”, voegt psychoanalyticus Elina Zimina toe. -Dit is een zeer sterke emotionele ervaring, omdat het een jeugdsituatie reproduceert wanneer een klein kind uitzonderlijk voelde, het belangrijkste voor ouders en de hele wereld (“Zijne Majesteit”, zoals Freud zei). Met de bruiloft kunt u uw almacht opnieuw overleven. Is het mogelijk om het beste te wensen om een ​​nieuw (familie) leven te beginnen?”Bovendien omvat het huwelijk altijd bepaalde beperkingen, het verlies van enkele eerdere geneugten, gewoonten en heldere ervaringen van de trouwdag compenseren deze verliezen, belooft andere, nieuwe geneugten”.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CALL